Avel

Labrador

220217 Vår Dundra är dräktig med Skott, Blackbounds Huncoat, svarta och gula valpar väntas i slutet på mars med leverans i slutet av maj. Skott är en underbar hane jag följt under en längre tid, han har utvecklats till en fantastisk jakthund. Jag gillar hans utseende, lynne, jaktsätt, följsamhet och stadga.

Lollo beskriver Skott så här: ”Skott är en vänlig och balanserad hane som är lätt att träna. Han är stark och kraftfull i all terräng, snäll mot allt och alla, med en stark jaktlust.”

SE 16403/2018 Blackbound Huncoat
HD A – ED 0
Öga Ua. PRA-CNM-EIC-HNPK-OSD- SD2 CLEAR STARGARDT CLEAR

2•1:a pris ÖKL B-prov
1:a pris KKL a-prov
1:a Novice WT SGL
Utmärkelse Apporteringsprov JRK

Tod ❤️ Bailey 2021
Bailey är nu dräktig med Tod igen! Svarta valpar väntas förhoppningsvis i början av mars. De gillar verkligen varandra dessa två hundar, det syns varje gång de träffas, underbart att se!❤️🐾 Den här kombon gjorde vi förra vintern och de valparna/unghundarna är nu 1 år och har utvecklats fint. Vi väntar med skräckblandad förtjusning på röntgen resultaten som det snart är dax för.✊🏼 Vi känner att denna kombination är så bra att vi vill göra om den nu! Alla valparna är väldigt sociala och lyhörda, de har mycket jakt i sig men vill vara sin förare till lags!

Tod alias Castlemans Tonga, är en underbar hanhund som vi fått möjlighet att lära känna ordentligt och även se honom i arbete på nära håll. Detta genom att jag och Åsa Davidsson bla haft förmånen att tävla tillsammans i det svenska lag som SGL skicka iväg till Anglesey i augusti 2019.
Så här beskriver Åsa honom:

”Tod är en väldigt härlig hane som jag köpte som valp från Philippa Williams i England. Han är stabil mentalt och alltid vänlig och mysig mot allt och alla. Han har redan från början varit väldigt enkel att samarbeta med och naturlig i sitt arbete med en härlig stil. Jag gillar att han har ett gott självförtroende, tar sig an utmaningar och svårigheter utan att vika ner sig, gillar tuff terräng och är uthållig. 
Han har också en fin balans och kopplar enkelt av när det inte är hans tur att jobba och hemma är han världens enklaste och vill helst ligga och vila. Att få honom som min första jaktlabbe har verkligen varit en rolig resa, så schysst han alltid har varit när jag provat mig fram och ändrat mig i träningen många gånger längs vägen!
Hälsa:
HD A
ED 0
Ögon u.a
prcd-PRA testad fri
SD2 clear
CNM clear
EIC clear Stargardt clear
Meriter:
SE J(J)CH
2:a KKL
Vinnare SGL Field Trial Novice
COM SGL’s Mästerskapet 2019
Andra plats med Team Sweden i Anglesey 2019, där Tod blev 2:a bästa hund poängmässigt.

Alpländare
Tessi kommer inte att paras igen, hon är nu 8 år och kommer bara att få jaga och ha det bra. Alla valpköpare till Tessi och Ari’s valpar som föddes 17/6 2019 är nöjda och har nu börjat jaga på sin första säsong.

Vi är mycket nöjda med valparna mellan Tessi/Bozz. De har utvecklats bra, är lugna och trevliga familjehundar och har fina näsor samt håller på att tränas på olika spårarbeten och även i lydnad av sina duktiga ägare. En av valparna har redan blivit Viltspårchampion vid 15 månaders ålder!