Avel

Labrador
Bailey är dräktig med Tod alias Castlemans Tonga. Alla valparna kommer att bli svarta och de föds någon gång i slutet av januari.
Tod är en underbar hanhund vi fått möjlighet att lära känna ordentligt och även se honom i arbete på nära håll. Detta genom att jag och Åsa Davidsson haft förmånen att tävla tillsammans i det svenska lag som SGL skicka iväg till Anglesey i augusti 2019.
Så här beskriver Åsa honom:
”-Tod är en hane som jag importerade som valp från Philippa Williams i Enlgand. Att han har en spännande stamtavla hade jag ingen aning om då, jag ville bara ha en stabil träningskamrat som min första jaktlabbe. Jag gillade honom direkt när jag träffade honom som 4-månaders valp. Han var trygg och miljöstark, social och hade världens häftigaste spaniel-liknande sök där röjde runt i alla snår efter vittring redan som liten. Jag minns att min första beskrivning av honom var balanserad. Allt detta stämmer än idag, han är en av de mest balanserade hundar jag träffat på. Vänlig och mysig mot alla, med stor jaktlust och lika stor vilja att vara till lags. Han är atletiskt byggd och älskar att använda sin kropp och det finns ingen typ av terräng han väjer för. Det har alltid varit roligt och enkelt att träna honom!”

Alpländare
Tessi och Ari’s valpar föddes den 17 juni och är nu utplacerade i sina ny hem, augusti 2019.
Ari är avelsgodkänd enligt ADB klubben, liksom Tessi är. Ari jagar allt klövvilt, men föredrar vildsvin. Han driver med skall 30-60 min. Fungerar bra socialt i familjen.


DCB7B144-3B73-4EB7-9FC0-902BB2A4610FAri od Gusica SE55838/2016
Dren Od Gusica HR25899
u. Nina HR19338
Födelsedatum: 2013-08-30
HD:C
Meriter är överförda från Kroatien.
Utställning: Very Good
Färg: Black and Tan.

Vi är mycket nöjda med valparna mellan Tessi/Bozz. De har utvecklats bra, är lugna och trevliga familjehundar och har fina näsor samt håller på att tränas på olika spårarbeten och även i lydnad av sina duktiga ägare. En av valparna har redan blivit Viltspårchampion vid 15 månaders ålder!