Avel

Labrador
Vi har nu beslutat att vi kommer att vänta med att para Bailey tills alla Bailey/Morrvalpar är höftledsröntgade. För att på ett bra sätt kunna bedöma vårt fortsatta avelsarbete. Då kan vi vara beredda på att para henne på nästa löp som troligen blir i aug 2019.
Vi är mycket nöjda med vad vi sett av valparna hitintills, de är välutvecklade, lugna och arbetar fint i både apportering, spår o lydnad. Jaktintresseret finns verkligen där och syns när de får prova på vilt eller hör skott.

Alpländare
Vi kommer att para Tessie på hennes löp som troligtvis kommer nu i april. Hanhunden vi valt är Ari od Gusica. Avelsgodkända alpländarna är inte så många till antalet, så urvalet är inte så brett pga de är många som är släkt inom 3 generationer. Så det gäller att hitta linjer som passar i hop vid parningen.
Han har en c höft, men det är inga problem för alpländarna som är kortbenta hundar. ADB klubben har funderingar på att helt ta bort kraven på röntgen. Flera länder har redan tagit bort kraven, då det inte förekommer några problem med höfterna för rasen.
DCB7B144-3B73-4EB7-9FC0-902BB2A4610FAri od Gusica SE55838/2016
Dren Od Gusica HR25899
u. Nina HR19338
Födelsedatum: 2013-08-30
HD:C
Meriter är överförda från Kroatien.
Utställning: Very Good
Färg: Black and Tan.

Vi är mycket nöjda med valparna mellan Tessi/Bozz. Som nu har hunnit bli 1 år.   De har utvecklats bra, är lugna och trevliga och har fina näsor samt håller på att tränas på olika spårarbeten och även i lydnad av sina duktiga ägare.