Avel

Labrador
Bailey Och Tod’s valpar är födda den 20/1 2020, och de är alla 7 svarta.
Tod alias Castlemans Tonga, är en underbar hanhund vi fått möjlighet att lära känna ordentligt och även se honom i arbete på nära håll. Detta genom att jag och Åsa Davidsson haft förmånen att tävla tillsammans i det svenska lag som SGL skicka iväg till Anglesey i augusti 2019.
Så här beskriver Åsa honom:
”-Tod är en hane som jag importerade som valp från Philippa Williams i Enlgand. Att han har en spännande stamtavla hade jag ingen aning om då, jag ville bara ha en stabil träningskamrat som min första jaktlabbe. Jag gillade honom direkt när jag träffade honom som 4-månaders valp. Han var trygg och miljöstark, social och hade världens häftigaste spaniel-liknande sök där röjde runt i alla snår efter vittring redan som liten. Jag minns att min första beskrivning av honom var balanserad. Allt detta stämmer än idag, han är en av de mest balanserade hundar jag träffat på. Vänlig och mysig mot alla, med stor jaktlust och lika stor vilja att vara till lags. Han är atletiskt byggd och älskar att använda sin kropp och det finns ingen typ av terräng han väjer för. Det har alltid varit roligt och enkelt att träna honom!”
Hälsa:
HD A
ED 0
Ögon u.a
prcd-PRA testad fri
SD2 clear
CNM clear
EIC clear
Meriter:
SE J(J)CH
2:a KKL
Vinnare SGL Field Trial Novice
COM SGL’s Mästerskapet 2019
Andra plats med Team Sweden i Anglesey 2019, där Tod blev 2:a bästa hund poängmässigt.

Alpländare
Då Tessi har löpt nu under jaktsäsongen 2019/2020 så har vi inte parat henne. Eventuellt kommer vi para henne på nästa löp i augusti 2020. Mer information kommer när vi bestämt oss!

Tessi och Ari’s valpar föddes den 17 juni och är nu utplacerade i sina ny hem, augusti 2019.
Ari är avelsgodkänd enligt ADB klubben, liksom Tessi är. Ari jagar allt klövvilt, men föredrar vildsvin. Han driver med skall 30-60 min. Fungerar bra socialt i familjen.


DCB7B144-3B73-4EB7-9FC0-902BB2A4610FAri od Gusica SE55838/2016
Dren Od Gusica HR25899
u. Nina HR19338
Födelsedatum: 2013-08-30
HD:C
Meriter är överförda från Kroatien.
Utställning: Very Good
Färg: Black and Tan.

Vi är mycket nöjda med valparna mellan Tessi/Bozz. De har utvecklats bra, är lugna och trevliga familjehundar och har fina näsor samt håller på att tränas på olika spårarbeten och även i lydnad av sina duktiga ägare. En av valparna har redan blivit Viltspårchampion vid 15 månaders ålder!