Våra hundar

Vi har just nu dessa tre raser i vår familj Alpländare (Alpenländische dachsbracke), Labrador retriever av jaktmodell och Strävhårig vorsteh.


Labrador retriever

Bailey 150322
Meadowlark Sneezy
Bailey är avelsgodkänd av Labrador Retriever klubben och uppfyller deras kriterier. Bailey är en underbar hund, positiv, arbetsvillig och lättlärd med stor apporteringslust och hon älskar fasaner. Hon har mycket motor och en tydlig ”av/på knapp”, kan koppla av om det inte är hennes tur att jobba. Hon arbetar med hög intensitet i all typ av terräng och vegetation, samt har en naturlig följsamhet och lyhördhet. Bailey är tyst och lugn när hon sitter passiv bredvid någon annan hund som jobbar. Som apportör vid fågeljakter är Bailey mycket kraftfull och ger aldrig upp förrän sista fågeln är apporterad. Varken vegetation, terrängen eller staket hejdar henne! Att apportera på jakt är det bästa Bailey vet!
Meriter:
1:a pris Virå Open, WT 2018,
2:a plats i Apportera för livet 2018, WT
1:a vinnare i Ellinge Game Faire 2018, WT
2:dre vinnare Field Trial Novice, Enköping 181026
COM Field Trial All age, Norrby 190105
1:a vinnare WT, Åtorp 190505
2:a pris med Team Sweden laget när vi tävlade i Anglesey, Wales 190813-14. 2:dra pris B-prov Ekl 210926 Uppsala

Hälsa:
HD B
ED Ua, 0
Ögon Ua. Stargardt clear
http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2015/s2351615.htm

Dundra 171223
Kosta Klövers Dundra
Dundra är en svart tik som vi sparade efter Bailey/Morr. Hon är avelsgodkänd av Labrador Retriever klubben och uppfyller deras kriterier. Hon är lättförd och mycket arbetsvillig, hon vill alltid göra sitt bästa och göra rätt! Dundra har varit med på både and- och fasanjakter under 2021, hon jobbar lugnt o fint vid sidan och hämtar gärna skammade fåglar!
Vi har nu under detta år höjt nivån lite, dirigeringen går bra och Dundra har startat på 1 prov i SGL, novice(walk up). Lugn i fotgåendet vid sidan, men fokuserad så klart, men det räckte inte till någon placering. Vi fortsätter att träna följsamheten i fotgåendet, utmanande dirigeringar, vår team-känsla helt enkelt.
Meriter:
2:a pris ÖKL B-prov i Gränna 201004
1:a pris KKL Kungsör 211127 Utmärkelse Apporteringsprov, JRK Äsphult 210822

Hälsa:
HD A ED Ua, 0 Ögon Ua. Stargardt clear

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3265426

Hope 200723
Meadowlark Pioneer
Hope är en cool tjej som vi hoppas på att hon utvecklas till en bra prov/jakthund. Hon är en lättsam och arbetsvillig tik som vill jobba tillsammans och alltid göra rätt
. Hope håller nu på med sin grundutbildning i dirigering och följsamhet.

Meriter: Godkänt Juniorprov, JRK Äsphult 210822

Hälsa: HD A ED Ua, 0

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3466370

Alpenländische dachsbracke

Tessi 130603
Woodhunt´s Tessi
Tessi är avelsgodkänd av ADB-klubben(hund som uppfyller SvSHKs Riktlinjer för avel – Alpenländische dachsbracke). Hon har Excellent på utställning, godkänt Anlagsprov i Viltspår och godkänt Prov i Vildsvinshägn. Hon är en riktigt bra jakthund med drev på 15-50 min, ibland ställer hon även vildsvinen med förnuft och håller bra avstånd. Hon går oftast att kalla in när hon är på drevet. Hon driver rådjur, dovhjort, kronhjort, vildsvin och älg, hon har även jagat hare och räv. I skogen har hon god kontakt med sin förare. Hemma är Tessi lugn och trevlig, men egensinnig på ett positivt sätt. Hon älskar förövrigt att åka med i vår båt på Tisnaren!
Hälsa:
Höfter HD A

Strävhårig vorsteh


Queeni 160430
Sibbofjärdens Queeni
Queeni är en strävhårig vorsteh som är av den lite mindre modellen och mycket social och trevlig. Hon har en väldigt bra näsa och är duktig på att spåra när vi lägger viltspår, hon har även visat att hon kan apportera. Vi tränar henne för att få godkänt anlagsspår och ev. öppenklass spår. Hon är med som stöthund och stöter iväg viltet ca 100-150 meter, söker sen kontakt med hundföraren. Hemma är hon lugn och vill hon vara med på det mesta vi gör, det bästa hon vet är att springa runt ute och leta god lukter.