Våra hundar

Vi har just nu dessa tre raser i vår familj Alpländare (Alpenländische dachsbracke), Labrador retriever av jaktmodell och Strävhårig vorsteh.


Labrador retriever

Bailey
Meadowlark Sneezy
Bailey är avelsgodkänd av Labrador Retriever klubben och uppfyller deras kriterier. Bailey är en underbar hund, positiv, arbetsvillig och lättlärd med stor apporteringslust och hon älskar fasaner. Hon har mycket motor och en tydlig ”av/på knapp”, kan koppla av om det inte är hennes tur att jobba. Hon arbetar med hög intensitet i all typ av terräng och vegetation, samt har en naturlig följsamhet och lyhördhet. Bailey är tyst och lugn när hon sitter passiv bredvid någon annan hund som jobbar. Som apportör vid fågeljakter är Bailey mycket kraftfull och ger aldrig upp förrän sista fågeln är apporterad. Varken vegetation, terrängen eller staket hejdar henne! Att apportera på jakt är det bästa Bailey vet!
Meriter:
1:a pris Virå Open, WT 2018,
2:a plats i Apportera för livet 2018, WT
1:a vinnare i Ellinge Game Faire 2018, WT
1:a pris B-prov ÖKL Askeby 190921
2:dre vinnare Field Trial Novice, Enköping 181026
COM Field Trial All age, Norrby 190105
1:a vinnare WT, Åtorp 190505
2:a pris med Team Sweden laget när vi tävlade i Anglesey, Wales 190813-14. 1:a pris B-prov ÖKL Bogesund 200903
Vi har även i under året fortbildat oss i dirigering och utmanat oss i träningen för duktiga tränare.
Vi har startat på några SGL-prov under året och tränar oss fortfarande i att tävla, samt tränat mycket fotgående och att hålla alla basic delarna aktuella hela tiden. 2020 har ju varit lite speciellt med många inställda prov, så vi kom tyvärr inte med på något B-prov i Elit. Men vi satsar för start under 2021 i stället och håller tummarna för ett bra år!
Hälsa:
HD B
ED Ua, 0
Ögon Ua. Stargardt clear
http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2015/s2351615.htm

Dundra
Kosta Klövers Dundra
Dundra är en svart tik som vi sparade efter Bailey/Morr, född 171223. Hon är så lättlärd och mycket arbetsvillig, hon vill alltid göra sitt bästa och göra rätt! Dundra har varit med på några andjakter och en fasanjakt, hon jobbar lugnt o fint vid sidan och hämtar gärna skammade fåglar!
Vi har nu under detta år höjt nivån lite, dirigeringen går bra och Dundra har startat på 2 prov i SGL, novice(walk up). Lugn i fotgåendet vid sidan, men taggad så klart, men det räckte inte till någon placering. Hon har även starta i ÖKL på B-prov, vilket resulterade i ett 2:a pris! Vi fortsätter att träna följsamheten i fotgåendet och mera dirigering.
Meriter:
2:a pris ÖKL B-prov i Gränna 201004
Hälsa:
HD A
ED Ua, 0

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3265426

Hope
Meadowlark Pioneer
Hope är vår nya jaktlabrador i kenneln, född 200723. En cool tjej som vi hoppas att hon utvecklas till en bra prov/jakthund. Hon är en unghund nu och börjar lära sig hur allt fungerar hemma hos oss och i flocken. Vi tränar mycket fotgående och ordning och reda kring fötterna nu. Apporteringen får vänta lite, jag vet att intresse och fart finns i henne.

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3466370

Alpenländische dachsbracke

Tessi
Woodhunt´s Tessi
Tessi är avelsgodkänd av ADB-klubben(hund som uppfyller SvSHKs Riktlinjer för avel – Alpenländische dachsbracke). Hon har Excellent på utställning, godkänt Anlagsprov i Viltspår och godkänt Prov i Vildsvinshägn. Hon är en riktigt bra jakthund med drev på 15-50 min, ibland ställer hon även vildsvinen med förnuft och håller bra avstånd. Hon går oftast att kalla in när hon är på drevet. Hon driver rådjur, dovhjort, kronhjort, vildsvin och älg, hon har även jagat hare och räv. I skogen har hon god kontakt med sin förare. Hemma är Tessi lugn och trevlig, men egensinnig på ett positivt sätt. Hon älskar förövrigt att åka med i vår båt på Tisnaren!
Hälsa:
Höfter HD A

Strävhårig vorsteh


Queeni
Sibbofjärdens Queeni
Queeni är en strävhårig vorsteh som är av den lite mindre modellen och mycket social och trevlig. Hon har en väldigt bra näsa och är duktig på att spåra när vi lägger viltspår, hon har även visat att hon kan apportera. Vi tränar henne för att få godkänt anlagsspår och ev. öppenklass spår. Hon är med som stöthund och stöter iväg viltet ca 100-150 meter, söker sen kontakt med hundföraren. Hemma är hon lugn och vill hon vara med på det mesta vi gör, det bästa hon vet är att springa runt ute och leta god lukter.