Våra hundar

Vi har just nu dessa tre raser i vår familj Alpländare (Alpenländische dachsbracke), Labrador retriever av jaktmodell och Strävhårig vorsteh.


Labrador retriever


Bailey
Meadowlark Sneezy
Bailey är avelsgodkänd av Labrador retrieverklubben och uppfyller deras kriterier. Bailey är en underbar hund, positiv, arbetsvillig och lättlärd med stor apporteringslust. Hon har mycket motor och en tydlig ”av/på knapp”, kan koppla av om det inte är hennes tur att jobba. Hon arbetar med hög intensitet i all typ av terräng och vegetation, samt har en naturlig följsamhet och lyhördhet. Bailey är tyst och lugn när hon sitter passiv bredvid någon annan hund som jobbar. Hon har många fina egenskaper som jag hoppas kunna förvalta och utveckla på bästa sätt. Som apportör vid fågeljakter har det från första stund fungerat bra, allt är så naturligt och självklart för henne!

Meriter:
1:a pris i Nybörjarklass B-prov.
1:a pris i Virå Open 2018, WT
2:a plats i Apportera för livet 2018, WT
2dra pris B-prov ÖKL
1:a pris i Ellinge Game Faire 2018, WT
2dra pris B-prov ÖKL
2dre vinnare Field Trial, Enköping
Vi har även fortbildat oss i dirigering och utmanat oss med träning i England för Mark Demaine, samt varit på kaninjakt!
Vi har startat på flera SGL-prov under året och tränat oss i att tävla samt träna markeringar. Svårt men mycket lärorikt och roligt, trots nervositeten.

Hälsa:
HD B
ED Ua, 0
Öga Ua

Dundra
Kosta Klövers Dundra
Dundra är en svart tik som vi sparade efter Bailey/Morr, född 171223. Hon har nu utvecklats till en mycket trevlig unghund. Hon är lättlärd, arbetsvillig och mycket intresserad av skott och vilt! Hon var med på sin första andjakt 8 månader gammel. Då fick hon vara med på eftersöket och tog då en skammad and!👍🏼 Nu fortsätter vi träningen med fotgående, ut/ höger/vänster, linjer(gå dit jag pekar).

Alpenländische dachsbracke

Tessi
Woodhunt´s Tessi
Tessi är avelsgodkänd av ADB-klubben(hund som uppfyller SvSHKs Riktlinjer för avel – Alpenländische dachsbracke). Hon har Excellent på utställning, godkänt Anlagsprov i Viltspår och godkänt Prov i Viltsvinshägn. Hon är en riktigt bra jakthund med drev på 15-50 min, ibland ställer hon även vildsvinen med förnuft och håller bra avstånd. Hon går oftast att kalla in när hon är på drevet. Hon driver rådjur, dovhjort, kronhjort, vildsvin och älg, hon har även jagat hare och räv. I skogen har hon god kontakt med sin förare. Hemma är Tessi lugn och trevlig, men egensinnig på ett positivt sätt. Hon älskar förövrigt att åka med i vår båt på Tisnaren!
Hälsa:
Höfter HD A

Strävhårig vorsteh


Queeni
Sibbofjärdens Queeni
Queeni är en strävhårig vorsteh som är av den lite mindre modellen och mycket social och trevlig. Hon har en väldigt bra näsa och är duktig på att spåra när vi lägger viltspår, hon har även visat att hon kan apportera. Vi tränar henne för att få godkänt anlagsspår och ev. öppenklass spår. Hon är med som stöthund och stöter iväg viltet ca 100-150 meter, söker sen kontakt med hundföraren. Hemma är hon lugn och vill hon vara med på det mesta vi gör, det bästa hon vet är att springa runt ute och leta god lukter.