Om

Kosta Klövers Kennel
Vi startade kenneln år 2003 och tog då den första kullen av Labrador retriever, efter vår första jaktlabrador Lillgrans Frida. Sen kom barn och familj i vägen och nu återupptar vi uppfödningen i liten skala.
Vår målsättning är att vi ska kunna använda våra hundar till jakt och starta på prov, samt ibland kunna ta en kull valpar när tiken blivit meriterade. Vi inriktar oss på att få friska, följsamma och arbetsvilliga hundar som behöver aktiveras på olika sätt för att må bra.
Jaktlabradoren passar den som har ett aktivt liv och vill jobba med apportering, samt där hunden får ha en given plats i familjen. Jaktlabradorerna är lyhörda, trevliga och älskar att arbeta, speciellt med deras specialitet, jakt och apporteringsträning.
Vi föder även upp Alpländare, Alpenländische dachsbracke, nu när vår tik har blivit avelsgodkänd genom ADB-Klubben. Vi har en strävhårig vorsteh också, som används till stötjakt och håller på att tränas till eftersökshund.

Maria Andersson
DDB89ADF-BF56-4FAC-9CC2-535FE59B9150
Har tidigare i livet varit aktiv inom hästsporten, men har nu lagt den åt sidan. Maria blev biten av jaktlabradoren och dess underbara egenskaper som apporterande hund, när Leif höll på under början av 2000-talet. Så tillslut 2015 tog hon steget till en egen jaktlabbe som nu tränas och tävlas flitigt. ”-Vi började från början och har nu vuxit ihop till ett bra team, och vi lär oss hela tiden tillsammans!” Sen 2018 tränar Maria även den egna uppfödning, Kosta Klövers 
Dundra vilket är extra roligt. Under hösten 2020 köptes en jaktlabradorvalp efter fina föräldrar in för vidare utbildning. Samt att vi tror hon kan tillföra något i vår framtida avel.

Leif Andersson
72760022-87CB-42C0-96C8-3BED54E0F310
Har för ett antal år sen varit aktiv med apporterande/tävlande jaktlabradorer. Men har nu helt och hållet fastnat för jakten med drivande och stötande hundar. Leif jagar flitigt under jaktsäsongen med både alpländaren och vorstehn, samt går även eftersök så fort tillfälle ges. Gillar också att hålla på med jakt-och spårträning av hundarna utanför jaktsäsongen.