Om

Kosta Klövers Kennel
Vi startade kenneln år 2003 och tog då den första kullen av Labrador retriever, efter vår första jaktlabrador Lillgrans Frida. Sen kom barn och familj i vägen och nu återupptar vi uppfödningen i liten skala.
Vår målsättning är att vi ska kunna använda våra hundar till jakt och starta på prov, samt ibland kunna ta en kull valpar när tiken blivit meriterade. Vi inriktar oss på att få friska, följsamma och arbetsvilliga hundar som behöver aktiveras på olika sätt för att må bra.
Jaktlabradoren passar den som har ett aktivt liv och där hunden får ha en given plats i familjen. Jaktlabradorerna är lyhörda, trevliga och älskar att arbeta, speciellt med deras specialitet, jakt och apportering.
Vi föder även upp Alpländare, Alpenländische dachsbracke, nu när vår tik har blivit avelsgodkänd. Vi har även en strävhårig vorsteh, som används till stötjakt och håller på att tränas till eftersökshund.

Maria AnderssonIMG_E8883
Har tidigare i livet varit aktiv inom hästsporten, men har nu lagt det åt sidan. Har blivit biten av jaktlabradoren och dess underbara egenskaper som apporterande hund. För snart 4 år sen tog jag steget till en egen jaktlabbe som tränas och tävlas flitigt.
Vi började från början och har nu vuxit ihop till ett bra team, och vi lär oss hela tiden tillsammans!

IMG_2099Leif Andersson
Har för ett antal år sen varit aktiv med apporterande/tävlande jaktlabbar. Men har nu helt och hållet fallit över på jakt med drivande och stötande hundar. Jagar flitigt under jaktsäsongen med både alpländaren och vorstehn, samt går även eftersök med vår alpländare så fort tillfälle ges. Gillar att hålla på med jakt/spårträning av våra hundar.